Afbeeldingsresultaat voor asperges met kruidenboter

Gestoomde asperges met zalm kruidenboter

Hoofdgerecht 4 personen  20 minuten + 20 minuten stoomoven + 2 uur wachten

Ingrediënten

100 g zalm uit blik of gepocheerde zalm

1 eetlepel bieslook, dille en/of peterselie, fijngehakt

150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

2 kg witte asperges, geschild

1 citroen, in partjes

Nodig

vershoudfolie

Bereiding

Maak de zalmboter minstens 2 uur van tevoren:

prak in een diep bord de zalm en de kruiden door de zachte boter. Voeg peper naar smaak toe.

Schep de boter op een stuk vershoudfolie. Rol op tot een snoepje en laat in de koelkast

in 2 uur stevig worden.

Verwarm de stoomoven voor. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.

Verdeel de asperges over 4 borden. Snijd van de zalmboter 8 plakjes.

Leg de zalmboter op de asperges. Serveer met de partjes citroen en de rest van de boter.

Lekker met in de schil gestoomde krieltjes.

 

Tip: Asperges schillen ging nooit zo makkelijk.Bij ons allerlei schillers verkrijgbaar

*******************************************************************

 

  • Ge­vul­de cour­get­te met gei­ten­kaas en to­ma­ten­saus
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 2 courgettes
  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 200 ml tomatenblokjes (blik à 400 ml)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  •  

    1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt). Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.
    2. Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.
    3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.
    4. Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.