Zo meet je de kerntemperatuur
Om de kerntemperatuur goed te kunnen bepalen is het belangrijk om de punt van de pen van de
thermometer echt tot in de kern van je product te steken.
Kies voor de zekerheid altijd het dikste gedeelte uit. En ga je bijvoorbeeld een hele ossenhaas bereiden, dan is het een aanrader om het dunnere uiteinde dubbel te slaan en met een stuk slagerstouw op te binden.
Op deze manier heb je een mooi uniform stuk vlees wat heel gelijkmatig zal garen.
De Cast Iron Dutch Oven (Ø 27 cm), een breed inzetbare gietijzeren pan,
is ideaal om op de Big Green Egg in te koken, sudderen en braden.
Zo is de pan onder andere inzetbaar om allerhande eenpansgerechten in te bereiden zoals stoofschotels, stamppotten, soepen of gewoon een lekker stuk suddervlees.
De Cast Iron Dutch Oven is geschikt voor de modellen Medium t/m XXLarge.
Zoekt u iets van accessoires van de Big Green Egg bel, mail ons want niet alles staat op onze site!